Με 60% στη Zeologic η Μυτιληναίος

Στα 4 εκατ. ευρώ η επένδυση
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 10:13
UPD:10:13
facebook/ Μυτιληναίος

Από την έντυπη έκδοση 

Σε συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 60% της εταιρείας Zeologic ΑΒΕΕ («Zeologic»), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία αναπτύσσεται στον τομέα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων, προχώρησε η Μυτιληναίος. Το συνολικό τίμημα θα ανέλθει σε 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε βάθος 3ετίας και στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων κερδοφορίας. Σύμφωνα με τη Mytilineos, με την κίνηση αυτή ενισχύεται ο στόχος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία, για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος της βιομηχανικής παραγωγής σε όλα τα στάδιά της.

Όπως τονίζεται η Zeologic αποτελεί μια νεοφυή ελληνική επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2014 με στόχο την εκμετάλλευση της διεθνούς κατοχυρωμένης τεχνολογίας με βάση τη γεωχημική διεργασία (Geochemical Active Clay Sedimentation - GACS) για την επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθά μεγάλες βιομηχανίες, που λόγω της δραστηριότητάς τους έχουν υψηλό ρυπαντικό φορτίο, να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, επιδεικνύοντας επιτυχημένες εφαρμογές και προσφέροντας ανταγωνιστικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών αποβλήτων. 

Η συνεργασία με τη Mytilineos θα επιτρέψει στη Zeologic να διεισδύσει σε νέες αγορές, σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να αναπτύξει τις καινοτόμες τεχνολογίες της σε νέες εφαρμογές. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα