Arcelor: Αυξάνει το μέρισμα, ενσωματώνει την Dofasco

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 11:31

ΤΗΝ αύξηση του ετησίου μερίσματός της, καθώς και την καταβολή ποσού 5 δισ. ευρώ (6,1 δισ. δολ.) στους μετόχους της, υποσχέθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, Arcelor SA, σε μια προσπάθεια να αμυνθεί της προσφοράς εξαγοράς της από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Mittal Steel Co.

H Arcelor θα καταβάλει μέρισμα 1,85 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Νωρίτερα, είχε πει ότι θα διανείμει 1,20 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εντάξει την Dofasco Inc. την εταιρεία παραγωγής ατσαλιού του Καναδά, που απορροφά, στον όμιλό της στην Ολλανδία.

Η Mittal προσφέρει 24,8 δισ. δολ. για την Arcelor, μια εμπορική συναλλαγή, η οποία εάν επιτευχθεί θα δημιουργήσει μία εταιρεία που θα παράγει το 10% του ατσαλιού παγκοσμίως και θα τροφοδοτεί με τρεις φορές περισσότερο μέταλλο, από ό,τι προμηθεύει η πιο κοντινή ανταγωνίστριά της. Η εταιρεία είχε πει στις 30 Μαρτίου ότι δεν θα προχωρήσει με την προσφορά εάν οι επενδυτές της Arcelor εγκρίνουν υψηλότερο μέρισμα.

Οι μετοχές της Arcelor, υποχώρησαν 53 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 32,26 ευρώ η μία στις 9:24 π.μ. σήμερα στο Παρίσι. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 54%.

Η Mittal θεωρούσε ότι η Arcelor θα καταβάλει μέρισμα 80 σεντς ανά μετοχή, όταν έκανε για πρώτη φορά την προσφορά της στις 27 Ιανουαρίου.

Η εκπρόσωπος της Mittal, Nicola Davidson και ο εκπρόσωπος Paul Weigh, δεν απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν στο Λονδίνο όπου βρίσκονται για να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα