Hitachi: Αύξηση της παραγωγής των τηλεοράσεων Plasma

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 11:54

ΣΤΗΝ αύξηση των επενδύσεων με στόχο να αυξήσει την παραγωγή σε οθόνες, κατά 29%, στοχεύοντας στην ανταπόκριση της ζήτησης για τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, θα προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία που παράγει οθόνες plasma της Ιαπωνίας, Hitachi Ltd.

Οι επενδύσεις στην παραγωγή τηλεοράσεων πλάσμα θα αναρριχηθούν στα 200 δισ. γιέν (1,7 δισ. δολ.), καθώς η εταιρεία κινείται να πραγματοποιήσει τον στόχο για πωλήσεις 3,6 εκατ. τηλεοράσεων το εξάμηνο έως το καλοκαίρι του 2007, σύμφωνα με τον Makoto Ebata, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και μέσων της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα στο Τόκυο.

Η επίσπευση της παραγωγής ενδέχεται να βοηθήσει τη Hitachi να επιτύχει τον στόχο για τον έλεγχο μεριδίου αγοράς 30% των τηλεοράσεων plasma παγκοσμίως, μέσα σε τρία χρόνια. Η εταιρεία, πρέπει να ανταγωνιστεί τις ομοειδείς της, όπως την Matsushita Electric Industrial Co., η οποία σχεδιάζει να αυξήσει τη δυναμικότητά της στα 11 εκατ. οθόνες ετησίως περίπου στο τριπλάσιο του στόχου της Hitachi.

H Hitachi κατασκευάζει 100.000 τηλεοράσεις μηνιαίως στο εργοστάσιό της στα βορειοδυτικά της Ιαπωνίας και θα διπλασιάσει τη δυναμικότητα στις 200.000 τηλεοράσεις, όταν θα αρχίσει την παραγωγή στο άλλο της εργοστάσιο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία, σχεδιάζει να συνεχίσει το πρόγραμμα επέκτασης της παραγωγής των τηλεοράσεων plasma, και πέρα από το τρέχον επενδυτικό της πρόγραμμα, που λήγει τον Μάρτιο του 2009, ενώ σκέφτεται να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο, επιπλέον στα δύο που διαθέτει, επίσης στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με τον Ebata. To ακριβές σημείο και το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του εργοστασίου, θα αποφασιστεί αυτό το Φθινόπωρο.

Oι μετοχές της Hitachi, υποχώρησαν 1,1%, φθάνοντας στα 837 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα