Πετρέλαιο: Η καλύτερη έναρξη χρονιάς όλων των εποχών, αλλά...

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 06:33
UPD:06:37
REUTERS/Nick Oxford

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές για τις τιμές του πετρελαίου. Το αργό τύπου μπρεντ καταγράφει οριακή μεταβολή στα 66,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται ελαφρά στα 55,80 δολάρια το βαρέλι. 

Για το αμερικανικό αργό η έως τώρα πορεία το 2019 είναι η καλύτερη έναρξη έτους όλων των εποχών. Μάλιστα ο Τομ Κλόζα της Oil Price Information Service σε δηλώσεις του στο CNBC επισημαίνει πως δεν υπάρχουν πολλά, που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σε περαιτέρω άνοδο των τιμών το δεύτερο τρίμηνο. 

Παρόλα αυτά ο ιδρυτής και επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας εξηγεί πως στο σύνολό του 2019 το πετρέλαιο θα είναι πιθανότατα πιο φθηνό από πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η μέση τιμή του αμερικανικού αργού ήταν 65,06 δολάρια το βαρέλι και του μπρεντ περίπου δέκα δολάρια υψηλότερη. Και τούτο γιατί τον Οκτώβριο οι τιμές είχαν εκτιναχθεί πάνω από τα 76 και 86 δολάρια αντίστοιχα. 

Μετά το ξεπούλημα του Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, το πετρέλαιο βρίσκεται τώρα σε μία φάση ανάκαμψης. Αυτή ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα το οδηγήσει σε επίπεδα υψηλότερα από τον περσινό μέσο όρο.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα