Βρετανοί βουλευτές: Το Facebook παρέβη τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και τον ανταγωνισμό σκοπίμως

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 06:21
UPD:06:35

Στο στόχαστρο των Βρετανών βουλευτών μπαίνει το Facebook. To δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και ανταγωνισμού σε αναφορά της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας, Πολιτισμού και Μέσων της Βουλής, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα. 

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το μέσο προέβη στις εν λόγω παραβάσεις «εν γνώσει του και σκοπίμως», ενώ ο ιδιοκτήτης του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ έδειξε «περιφρόνηση» με την απόφασή του να μην εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής της Βουλής. 

Τα έγγραφα, που εξέτασε η Επιτροπή, προέκυψαν από αγωγή, που κατατέθηκε κατά του Facebook στην Καλιφόρνια από την εταιρεία εφαρμογών Six4Three. Σύμφωνα με τους βουλευτές αυτά αποκαλύπτουν πως ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός ήταν «πρόθυμος να παρακάμψει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας των χρηστών του, προκειμένου να μεταφέρει δεδομένα σε εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών». Παράλληλα υποστηρίζουν ότι το Facebook είχε επίσης τη δυνατότητα να αποστερήσει πλήρως από ορισμένες εταιρείες εφαρμογών τα δεδομένα οδηγώντας έτσι στην κατάρρευση. 

Σε ανακοίνωσή του το Facebook αρνείται και τις δύο κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι στηρίζει τόσο τη νομοθεσία για αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικότητας όσο και το ουσιαστικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τον ανταγωνισμό. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Facebook είχε υποστηρίξει ότι τα έγγραφα από την αγωγή της Six4Three είχαν διαρρεύσει «επιλεκτικά», ώστε να δοθεί μόνο η μία πλευρά της ιστορίας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα