Με θετικό πρόσημο η Ευρώπη

Στο υψηλότερο πενταετίας ο δείκτης S&P 500
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 00:01

ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ περιοχή κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους τίτλους μεταλλευτικών εταιρειών να βρίσκονται στην αιχμή της ανοδικής τάσης μετά τη δημοσιοποίηση μιας θετικής έκθεσης της Credit Suisse για τον κλάδο. Κέρδη και στη Wall Street με το δείκτη S&P 500 να απογειώνεται στο υψηλότερο πενταετίας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 6.029,20 μονάδες με άνοδο 0,26%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.221,03 μονάδες με κέρδη 0,29% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 6.044,10 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,66%.

Οι δείκτες ενισχύθηκαν αργά το απόγευμα και από την άνοδο της Vodafone Group, λόγω των προσδοκιών ότι η εταιρεία θα πουλήσει τελικά το μερίδιό της στη Verizon Wireless.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ανέβηκε κατά 0,4%, ενώ τα 16 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης έκλεισαν με άνοδο.

Από τον κλάδο των ορυχείων που πρωταγωνίστησε, η μετοχή της Rio Tinto σημείωσε άνοδο 3% και της Antofagasta 4%, μετά την αναθεώρηση της σύστασης της Credit Suisse για τα βασικά μέταλλα σε «overweight».

Κέρδη 1,4% κατέγραψε και ο τίτλος της Vodafone, λόγω των φημών ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση των μετοχών που κατέχει την αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon Wireless.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι μετοχές ανέκτησαν αρχικές απώλειες των πρώτων ωρών της συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές οι οποίοι είχαν ήδη μια αισιόδοξη προοπτική για τον τομέα μεταποίησης πήραν μια πιο αισιόδοξη νότα από τις δηλώσεις του Τζον Σνόου ότι τα μεγέθη για την αγορά εργασίας θα είναι καλά.

Οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας την Παρασκευή διότι παράλληλα με τις αναφορές για τον τομέα υπηρεσιών και μεταποίησης θα δώσουν μια πρώτη ένδειξη για την οικονομία το Μάρτιο. Οι νέες ενδείξεις δεν αποκλείεται να ρίξουν λίγο φως για τις προθέσεις της Φέντεραλ Ριζέρβ στη συνεδρίαση του Μαΐου. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,27%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα