Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για τέταρτη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σε χρονικό διάστημα ράλι, πλέον του ενός μηνός. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co. και της Samsung Electronics Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση για την παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ, η οποία κατέδειξε ότι η ζήτηση θα διατηρηθεί στη μεγαλύτερη ξένη αγορά τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 135 μονάδες στις 11:20 π.μ. στο Τόκυο και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1990. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινούντο ανοδικά. Η άνοδος τεσσάρων ημερών, είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε από την περίοδο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 17.401,48 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2000. Ο Topix, κέρδισε 1,1%, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως της Aeon Co. και της Shimamura Co., μετά τις προβλέψεις τους για υψηλότερα κέρδη.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο για ενδέκατη ημέρα. Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αναρριχήθηκαν οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της Αυστραλία και της Ν. Ζηλανδίας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδία και την Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2001. Ο δείκτης του Institute for Supply Management των μη βιομηχανικών εταιρειών, που περιλαμβάνει τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες λιανικής πώλησης, αναρριχήθηκε στο 60,5 τον Μάρτιο από 60,1 τον Φεβρουάριο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 59.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα