Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη

Μετά τη μεγαλύτερη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 07:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ η οποία έδειξε ότι τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Οι προμήθειες της βενζίνης υποχώρησαν 4,4 εκατ. βαρέλια στα 211,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, περισσότερο από το διπλάσιο της πρόβλεψης των 13 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η παραγωγή καυσίμων για οχήματα υποχώρησε για πρώτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς τα διυλιστήρια εξοπλίζουν τις εγκαταστάσεις τους για να καταστήσουν τη βενζίνη ικανή να αναμειχθεί με αιθανόλη.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσε άνοδο έως 62 σετνς, ποσοστό 0,9% φθάνοντας στα 67,69 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:57 π.μ. στη Σιγκαπούρη το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 67,53 δολ. το βαρέλι, 21% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 84 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 67,07 δολ. και τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας. Οι τιμές τον περασμένο μήνα κινήθηκαν ανοδικά καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι καθυστερήσεις στην παραγωγή θα αυξήσουν τη ζήτηση από τα διυλιστήρια, καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή σεζόν.

Η βενζίνη για παράδοση Μαΐου, σημείωσε άνοδο 3,22 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στο 1,9793 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την άνοδό της σε ποσοστό 2,7% χθες, στο 1,9471 δολ. το γαλόνι. Οι τιμές της βενζίνης είναι 19% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, κυμάνθηκε στα 9,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, 0,9% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Τα αποθέματα, υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, αφήνοντας τις προμήθειες 0,2% χαμηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 342,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε. Οι προμήθειες πετρελαίου είναι 11,5% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα