VNK Capital: Αποκτά 36% της Παλίρροια - Σουλιώτης ΑΕ

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 14:56
UPD:15:03
palirria.com

Είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε. με ποσοστό 36% κάνει η VNK Capital. Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, οι δύο εταιρείες ξεκινούν στρατηγική συνεργασία, στόχος της οποίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της  Παλίρροιας- Σουλιώτη, οι οποίες σήμερα αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των εσόδων της. Για την τυπική ολοκλήρωση της συνεργασίας απομένει η έγκρισή της από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. 

Σημειώνεται ότι η Παλίρροια είναι σήμερα η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εξαγωγών έτοιμων γευμάτων, αποτελώντας τη κυρίαρχη παραγωγό εταιρεία ντολμά στον κόσμο. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Αντίστοιχα, η VNK Capital είναι ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, που επενδύει σε ελληνικές και  διεθνείς εταιρείες, οι οποίες κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο τους, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες αυτές, μέσω καινοτόμων στρατηγικών και ευέλικτων χρηματοδοτικών σχημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξή τους τόσο στην αγορά της Ελλάδας, αλλά κυρίως στις αγορές του εξωτερικού. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα