Creative: Πτώση των μετοχών μετά τις λειτουργικές ζημίες

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 08:47

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οιμετοχές της Creative Technology Ltd., που χάνει τη μάχη με το iPod της Apple Computer Inc., μετά την ανακοίνωση για τις μεγαλύτερες λειτουργικές ζημίες μέσα σε τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Creative, υποχώρησαν 9,1%, φθάνοντας τα 11 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 12:30 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσαν ποτέ μέσα σε μία ημέρα από τις 28 Ιουνίου. Οι μετοχές της εταιρείας φέτος έχουν υποχωρήσει 18%, έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 50 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Straits Times.

Η εταιρεία, που παράγει της συσκευές αναπαραγωγής μουσικής Ζen και MuVo, γνωρίζει τη μείωση των κερδών της καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί την ηγέτιδα στον χώρο, Apple.

Οι λειτουργικές ζημίες της Creative ανήλθαν σε 55 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από 65 εκατ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τη χθεσινή της ανακοίνωση. Η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 220 έως 230 εκατ. δολ. ΗΠΑ, χαμηλότερες κατά 34%. Πριν από ένα χρόνο η εταιρεία είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 15,9 εκατ. δολ., σε πωλήσεις ύψους 334 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις συσκευών αναπαραγωγής μουσικής της Creative, το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αποτέλεσαν το 67% των συνολικών πωλήσεων. Μέχρι τα τέλη του 2005, τα αποθέματά της ήταν ύψους 301 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Χθες, οι αμερικανικές μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως 12% και έκλεισαν 5,7% χαμηλότερα, στα 6,99 δολ. ΗΠΑ η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 27 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα