Varig: Ζητά δάνεια από την κυβέρνηση για να μην κλείσει

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 09:19

ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να πληρώσει τα καύσιμα, τις αμοιβές στα αεροδρόμια και τη συντήρηση των αεροσκαφών και να αποφύγει το κλείσιμό της αυτόν τον μήνα, ζητά από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, η Viacao Aerea Rio-Grandense SA, η αεροπορική εταιρεία της χώρας που λειτουργεί υπό πτώχευση.

Η Varig, δεν έχει άλλα μετρητά, καθώς οι κρατήσεις από τα τουριστικά γραφεία υποχωρούν κατά το τέλος του καλοκαιριού και της περιόδου του καρναβαλιού στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Marcelo Bottini, μιλώντας με τους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση με τους πιστωτές της αεροπορικής εταιρείας, στο Ρίο ντε Τζανέϊρο.

«Τα ρευστά μας είναι πολύ περιορισμένα, αποτέλεσμα της χαμηλής ταξιδιωτικής περιόδου», ανέφερε ο Bottini, συμπληρώνοντας: «Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε άμεση λύση το συντομότερο δυνατόν».

Ο Bottini προσπαθεί να διατηρήσει τη συνέχιση της λειτουργίας της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Λατινικής Αμερικής, έως ότου εγκριθεί το σχέδιο αναδιοργάνωσής της, ύψους 4 δισ. ρεάλ (1,88 δισ. δολ.). Στους πιστωτές της εταιρείας, περιλαμβάνονται προμηθευτές καυσίμων, όπως η Petroleo Brasileiro SA, εταιρείες leasing, όπως η Boeing Co. και η General Electric Co., καθώς επίσης και οι υπάλληλοί της.

Οι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής αρχής ελέγχου αεροδρομίων της Βραζιλίας, Infraero, απείλησαν με δικαστική απόφαση καθήλωσης του στόλου των 80 αεροσκαφών της εταιρείας, επειδή δεν πληρώνε καύσιμα, αμοιβές προσγείωσης και άλλα έξοδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα