Χιλή: Χαμηλότερη των προβλέψεων η οικονομική ανάπτυξη

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 09:29

ΜΕ χαμηλότερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο η οικονομία της Χιλής, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του αγροτικού τομέα της χώρας.

Η οικονομία αναπτύχθηκε 4,9% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και λιγότερο της πρόβλεψης των 13 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News για ανάπτυξη 5,6%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Χιλής, ενδέχεται να προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας την επόμενη εβδομάδα στο 5%, τα υψηλότερα, από τον Μάρτιο του 2002, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή της Goldman Sachs & Co. στη Ν. Υόρκη, Albert Ramos, σε σημερινό του σημείωμα προς τους επενδυτές.

Η Κεντρική Τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 3% από τον Σεπτέμβριο του 2004, προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Το νόμισμα της Χιλής πέσο, σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 521,55 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 5:44 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Συνολικά πέρυσι το πέσο σημείωσε άνοδο 12,7% έναντι του δολαρίου και είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 61 νομισμάτων που παρακολουθεί το Bloomberg, καθώς η τιμή του χαλκού, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος της χώρας, αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα