Ενταξη έργων 10,85 εκατ. ευρώ στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 11:12

Την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας έργων συνολικού προϋπολογισμού 10.852.721,00 ευρώ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα έργα:

Αξονας 6: Ολοκληρωμένη ανάπτυξη ορεινών και παραλίμνιων περιοχών

ΜΕΤΡΟ 6.1: Ανάπτυξη βασικών υποδομών και μεταφορών.

1. Κατασκευή δρόμου Κέλλης-Πετρών, συνολικού προϋπολογισμού 2.149.121,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή οδού συνολικού μήκους 8 χλμ από το Δ.Δ. Πετρών έως το Δ.Δ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου. Θα γίνει βελτίωση του υπάρχοντος χωματόδρομου με πρόσθετα τεχνικά έργα κατά μήκος του δρόμου, εργασίες κατασκευής υπόβασης και βάσης, εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων ασφαλείας καθώς και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.

2. Διαμόρφωση-βελτίωση του δρόμου που συνδέει το Δ.Δ. Ακρίτα του Δήμου Κ. Κλεινών με την Ε.Ο. Φλώρινας- Πισοδερίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.796.100,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση-βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου από το Δ.Δ. Ακρίτα του Δήμου Κ. Κλεινών έως τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Φλώρινας-Πισοδερίου.

3. Κατασκευή οδού Λάβδα-Περιβόλι, συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή της οδού Λάβδα-Περιβόλι μήκους 8,25χλμ με διατομή Ζ 6,5/7,5 μ. Οι εργασίες περιέχουν τεχνικά έργα και στην οδοστρωσία προβλέπεται η κατασκευή δύο στρώσεων θραυστού υλικού λατομείου πάχους 0,10 μ εκάστη, καθώς και η κατασκευή ερεισμάτων πάχους 0,05μ. Προβλέπονται εργασίες κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.

4. Κατασκευή δρόμου Επταχωρίου-Ζούζουλης, συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στη βελτίωση του δρόμου Επταχωρίου-Ζούζουλης στο τμήμα από την Ε.Ο. Κοζάνης-Ιωαννίνων έως τη Ζούζουλη, μήκους 6,5χλμ. Ο υφιστάμενος δρόμος θα διαπλατυνθεί και θα βελτιωθεί οριζοντιογραφικά και υψομετρικά. Ταυτόχρονα θα γίνουν όλα τα απαιτούμενα τεχνικά που θα συμβάλουν στην άρτια κατασκευή του δρόμου.

ΜΕΤΡΟ: 6.3 Προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναπαλαίωση- συντήρηση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Παλαιογρατσάνου και Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου, στο Δήμο Βελβεντού, συνολικού προϋπολογισμού 82.500,00 ευρώ.

ΜΕΤΡΟ: 6.5 Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπτυξης ειδικών περιοχών με συγκροτημένες και αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις.

1. Τεχνητή Λίμνη στο Λάκκο Νυμφαίου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.

Το παρόν έργο περιλαμβάνει τα έργα κατασκευής τεχνητής λίμνης στο Λάκκο Νυμφαίου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή χωμάτινου φράγματος, του εκχειλιστή πλημμύρων και του εκκενωτή της τεχνητής λίμνης. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση δασικής οδού περιμετρικά της λίμνης μήκους 1.748μ. Περιλαμβάνονται ακόμη και μικρές ήπιες παρεμβάσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος, όπως νέες φυτεύσεις με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

2. Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βλάστης Ν. Κοζάνης, συνολικού προϋπολογισμού 475.000,00 ευρώ.

Το παρόν έργο αφορά στη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Βλάστης, εμβαδού περίπου 2.500τμ μαζί με τους δρόμους. Στα πλαίσια της διαμόρφωσης θα κατεδαφισθεί το παλιό κοινοτικό κατάστημα και το αναψυκτήριο. Η υπάρχουσα βρύση θα αναβαθμιστεί. Θα φυτευτούν νέα δέντρα και θα κατασκευαστούν παρτέρια χαμηλού πράσινου. Θα δημιουργηθούν διάδρομοι διελεύσεως διακεκριμένων χώρων, εξυπηρετήσεων και παρακείμενων καταστημάτων. Η πλατεία θα διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα τα οποία συνδέονται με σκάλες και ράμπες για άτομα με ειδικές ικανότητες και θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα