SAS Braathens: Απεργία του προσωπικού καμπίνας, ματαίωση πτήσεων

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 11:20

ΣΤΗ ματαίωση των περισσοτέρων πτήσεων του νορβηγικού σκέλους της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας SAS, οδήγησε σήμερα η απεργία του πληρώματος καμπίνας, ωθώντας τις μετοχές της μικρότερης ανταγωνιστικής της, Norwegian Air Shuttle, σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η απεργία των περίπου 1.000 εργαζομένων του προσωπικού καμπίνας που απασχολεί το νορβηγικό σκέλος SAS Braathens ξεκίνησε μετά την αποτυχία να βρεθεί λύση στη διαφωνία για μισθολογικά θέματα, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Οι μετοχές της Norwegian Air Shuttle σημείωσαν άνοδο έως και 12%, φθάνοντας στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα και στις 117 κορώνες η μία, πριν υποχωρήσουν ελαφρά στις 114,50 κορώνες η μία, ακόμη 9,6% υψηλότερα, στο Χρηματιστήριο του Οσλο.

Αμετάβλητες, στις 93,50 νορβηγικές κορώνες η μία διατηρήθηκαν οι μετοχές της SAS στο Οσλο. Η απεργία κηρύχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών, στη διάρκεια του οποίου οι Νορβηγοί ταξιδεύουν κατά χιλιάδες.

«Οι περισσότερες πτήσεις της SAS Braathens στη Νορβηγία και διεθνώς θα διακοπούν για άγνωστο χρονικό διάστημα», αναφέρεται στο Web site της εταιρείας. Το εθνικό δίκτυο NRK μετέδωσε ότι οι σκηνές στο αεροδρόμιο του Οσλο Gardemoen, ήταν χαώδης.

Η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Siv Meisingseth, μιλώντας στο ραδιόφωνο του NRK, είπε ότι οι πτήσεις της SAS Braathens στη Στοκχόλμη, την Κοπεγχάγη σε διεθνείς και κάποιους εθνικούς προορισμούς δεν θα επηρεαστούν από την απεργία των πληρωμάτων καμπίνας. Οι εσωτερικές πτήσεις θα συνεχιστούν μόνο για συγκεκριμένους προορισμούς στα δυτικά και βόρεια της Νορβηγίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ένωση των απεργών, NKF, έχει 1.070 μέλη από τους εργαζομένους στην SAS Braathens, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα