Αγορές: Ανάκαμψη με αστερίσκους στην Ευρώπη, αναμονή στο Χ.Α.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 13:56
UPD:13:57
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους δείκτες να βρίσκουν στήριγμα στις προσδοκίες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας. Αν και οι δύο πλευρές ενδεχομένως να μην καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία έως το τέλος του μήνα, θεωρείται πια αρκετά πιθανό ο Ντόναλντ Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία της 1ης Μαρτιόυ, που είχε θέσει και να αποφύγει την αύξηση των δασμών.

Τα κέρδη πάντως είναι στις περισσότερες περιπτώσεις περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές δεν μπορούν να αγνοήσουν πολιτικούς και οικονομικούς πονοκεφάλους ανά την Γηραιά Ήπειρο. Όλες οι μεγαλες οικονομίες είναι υπό ισχυρή πίεση και η Ε.Ε. εξελίσσεται στον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας.

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,5%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται περίπου 0,7%, χάρη και στην υποτίμηση της στερλίνας, κάτω από τα 1,29 δολάρια, η οποία ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Άνοδο της τάξης του 0,7% παρουσιάζει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ μικρότερα είναι τα κέρδη (περίπου 0,3%) για Παρίσι και Φραγκφούρτη.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών την ίδια ώρα οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής, καθώς η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας εισέρχεται στην τελική ευθεία. Ο Γενικός Δείκτης είναι σταθερός στις 655,6 μονάδες και ο τραπεζικός ενισχύεται μόλις 0,6%. Η αξία των συναλλαγών στις 13:55 μμ ανέρχεται στα 13,5 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα