Newmont: 158 εκατ. δολ. στην εξερεύνηση για χρυσό το 2006

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 13:45

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ύψους 158 εκατ. δολ., για την εξερεύνηση χρυσού, κάνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χρυσού στον κόσμο, Newmont Mining Corp., καθώς οι εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν να αυξήσουν τις προμήθειες τη στιγμή που αυξάνονται οι τιμές.

Η Newmont θα εξερευνήσει περισσότερα από 32 εκατ. acres στη γη της Νεβάδα, του Μεξικό, της Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ινδονησίας, της Κεντρικής Ασίας και της Αυστραλίας, σύμφωνα με παρουσίαση του διευθυντή του σκέλους της στην Αυστραλία, Paul Dowd που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ανασκαφές δεκαετιών στέρεψαν τα μεγαλύτερα ορυχεία χρυσού στη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, ενώ η αύξηση των τιμών του χρυσού, καθιστά πιο αναγκαία την εξερεύνηση. Η εταιρεία που εδρεύει στο Ντένβερ μείωσε το τέταρτο τρίμηνο την παραγωγή της, αποτέλεσμα της χαμηλότερης παραγωγής στη Νεβάδα, την Ινδονησία, την Αυστραλία και το Ουζμπεκιστάν.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση άγγιξε τα 591,92 δολ. η ουγγιά στις 3 Απριλίου φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1981 καθώς οι επενδυτές αγόρασαν ράβδους πιστεύοντας ότι το πολύτιμο μέταλλο θα έχει υψηλότερες αποδόσεις από τις μετοχές και τα ομόλογα.

Το 2005 η Newmont δαπάνησε 147 εκατ. δολ. για εξερεύνηση, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα δαπανήσει 17 εκατ. δολ. στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, σύμφωνα με την παρουσίαση του Dowd. Περίπου 31 εκατ. δολ. θα δαπανηθούν στη Νεβάδα και το Μεξικό και 25 εκατ. δολ. στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα