ΚΕΔΚΕ - ΚΕΕΕ: Συνέργιες για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 17:41

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ και η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ΚΕΕΕ, για την ανάπτυξη συνεργιών, που θα επιτρέπουν τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η επίτευξη αυτών των στόχων θα δρομολογηθεί:

- Με τη διατύπωση κοινών θέσεων και απόψεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

- Με την ανάπτυξη και τη διάχυση υπηρεσιών προς τους φορείς που εκπροσωπούνται από τις δύο ενώσεις, όπως, π.χ., υπηρεσίες Internet, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλεργασία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

- Με την κοινή αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων.

- Με τη συστηματική συνεργασία για θέματα που αφορούν στη χωροθέτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο χωρικό / αναπτυξιακό σχεδιασμό.

- Με τη δημιουργία συναντίληψης για τη νέα διοικητική και περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, με δεδομένη την κοινή διαπίστωση των δύο φορέων για την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της μητροπολιτικής διακυβέρνησης των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Αντίστοιχα Μνημόνια Συνεργασίας αναμένεται να υπογραφούν και μεταξύ των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και των τοπικών Επιμελητηρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά προβλήματα επιχειρηματικών υποδομών (ΒΙΟΠΑ, Εκθεσιακά κέντρα κ.λπ.), μεταφορικών και ενεργειακών δικτύων, ανάδειξης και προώθησης τοπικών προϊόντων, τουριστικής ανάπτυξης, σύμπραξης δημιουργίας κοινών αναπτυξιακών εταιρειών κ.λ.π.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα