Στο δείκτη FTSE/ASE 20 η CosmOTE

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2001 19:45
UPD:19:55

Στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20 συμπεριλαμβάνoνται πλέον οι μετοχές της CosmOTE, μετά τη διόρθωση της πρόσφατης αναθεώρησης των δεικτών FTSE/ASE στην οποία προέβη η διοίκηση του ΧΑΑ σε συμμφωνία με τον οίκο FTSE.

Σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες των δεικτών FTSE/ASE που αποκλείουν τη συμμετοχή εταιρειών με ποσοστό ελεύθερης διασποράς (free float) μικρότερο του 15%, η COSMOTE είχε αρχικά αποκλειστεί από τους δείκτες FTSE/ASE, επειδή στη βάση δεδομένων του ΧΑΑ εμφανιζόταν εκ παραδρομής να έχει, στις 30/3/2001, ποσοστό ελεύθερης διασποράς 14,75%, αντί του ορθού 15,75%.

Επομένως, η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται πια στους δείκτες FTSE/ASE, επειδή ικανοποιεί το κριτήριο της ελάχιστης αποδεκτής ελεύθερης διασποράς και παράλληλα κατατάσσεται στον Δείκτη FTSE/ASE 20 εφόσον η κεφαλαιοποίησή της είναι μεταξύ των δέκα μεγαλυτέρων εισηγμένων εταιρειών.

Το γεγονός ότι η COSMOTE περιλαμβάνεται τώρα στον Δείκτη FTSE/ASE 20 δημιουργεί τις ακόλουθες ανακατατάξεις: 1. Η INTRASOFT μετακινείται από τον Δείκτη FTSE/ASE 20 στον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 και αντικαθιστά την ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ ΑΕΕ. 2. Η ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ ΑΕΕ, με τη σειρά της, μετακινείται από τον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 στον Δείκτη FTSE/ASE SmallCap 80 και αντικαθιστά την KLEEMAN HELLAS, η οποία πλέον δεν συμπεριλαμβάνεται στους δείκτες FTSE/ASE.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η σύνθεση των δεικτών FTSE/ASE θα καταστεί ενεργή την 1η Ιουνίου 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα