Τα 15 σημεία SOS της δήλωσης εισοδημάτων από ακίνητη περιουσία

Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων μέσω του συστήματος TAXISnet
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 13:24
UPD:13:24
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Στην Αναλυτική Κατάσταση Μισθωμάτων (έντυπο Ε2) δηλώνεται και η ακίνητη περιουσία των εξαρτώμενων ανήλικων τέκνων από τον υπόχρεο γονέα. Τα ακίνητα αυτά συμπληρώνονται και στον Πίνακα Ι της δεύτερης σελίδας του εντύπου, αναγράφοντας και τον ΑΦΜ του τέκνου.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
[email protected]

Ιδιαίτερη προσοχή σε 15 σημεία πρέπει να δώσουν φέτος οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2018 εισοδήματα από ακίνητη περιουσία για να συμπληρώσουν ορθά τα έντυπα των φορολογικών τους δηλώσεων μέσω του συστήματος TAXISnet. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet πρώτα το έντυπο Ε2, που φέρει την ονομασία «αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας», και κατόπιν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης Ε1. Για την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή της αναλυτικής κατάστασης μισθωμάτων ακίνητης περιουσίας (του εντύπου Ε2) ισχύουν οι ακόλουθες οδηγίες:

1 Για τη συμπλήρωση της στήλης 4 «κατηγορία ακινήτου» γίνεται επιλογή της κατηγορίας του δηλούμενου ακινήτου σύμφωνα με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση των ακινήτων, που ισχύει για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9: Κατοικία, Μονοκατοικία, Επαγγελματική Στέγη, Οικόπεδο, Αποθήκη, Θέση Στάθμευσης, Σταθμός Αυτοκινήτων ΔΧ, Βιομηχανικό Κτίριο, Ξενοδοχείο, Νοσηλευτήριο, Εκπαιδευτήριο, Αθλητική Εγκατάσταση, Άλλο Κτήριο (Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσείο κ.λπ.), Αγροτεμάχιο, Άλλη Χρήση. Αντίστοιχη συμπλήρωση θα γίνεται και σε περίπτωση χειρόγραφης υποβολής της δήλωσης.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα