Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 09:49
UPD:10:28

Emporiki Investment Bank: «Έπειτα από τις απώλειες των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ διακυμάνσεις αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, η κατάληξη ωστόσο θα εξαρτηθεί από την πορεία των ξένων αγορών και τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών».

Praxis Securities: «Θετικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση ακολουθώντας το θετικό momentum που έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να εστιαστεί στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με πιθανές εξελίξεις στην μετοχική σχέση ΟΤΕ – Cosmote».

Fortius Finance: «Η υπεραπόδοση του ΓΔ έναντι των βασικών δεικτών των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συνεχίζεται, καταδεικνύοντας την ιδιαίτερη δυναμική του ΧΑ, η οποία πλέον υποστηρίζεται από τα καταλυτικά νέα στον τραπεζικό κλάδο.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια διατήρησης των κερδών της Παρασκευής από το ΓΔ, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα απορρόφησης της όποιας προσφοράς στους κλάδους των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να μονοπωλήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ 3μηνου της Alcoa, η οποία “ανοίγει” ουσιαστικά το κύκλο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του α΄ 3μήνου».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά την Παρασκευή καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας το Μάρτιο ήταν περισσότερες από τις αναµενόµενες δηµιούργησαν ανησυχίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Οι υψηλές τιµές του πετρελαίου που παραµένουν στην περιοχή των 67 δολαρίων το βαρέλι επιδεινώνουν το αρνητικό κλίµα. Θεωρούµε λοιπόν πιθανό ότι τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και η εγχώρια αγορά θα παρουσιάσουν τάσεις συσσώρευσης στη σηµερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα