Αναμόρφωση της νομοθεσίας για τις καταναλωτικές οργανώσεις

Συνάντηση Καραμανλή με Επίτροπο Κυπριανού παρουσία της ηγεσείας του ΥΠΑΝ
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 12:39
UPD:12:50

Συνάντηση με τον αρμόδιο για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μάρκο Κυπριανού είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργού Υγείας.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα προστασίας του καταναλωτή σε εθνική και ευρωπαϊκή διάσταση.

«Στα δύο χρόνια που πέρασαν», πρόσθεσε ο υπουργός, «έχουμε κάνει πολύ δρόμο, θετικό, προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Αναφέρομαι στην πλήρη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, στο Συνήγορο του Καταναλωτή, στην εναρμόνιση της ευρωπαϊκής με την εθνική νομοθεσία, στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και, βεβαίως, στην εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και την περαιτέρω ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής γύρω από τα θέματα προστασίας του καταναλωτή».

«Έχουμε πετύχει πολλά. Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν», συμπλήρωσε ο κ. Σιούφας και σημείωσε: «Εντείνουμε τις προσπάθειές μας και - σ΄ αυτό θέλω να σταθώ - η όλη προσπάθειά μας στηρίζεται στο να δημιουργήσουμε και να διευρύνουμε την καταναλωτική συνείδηση των πολιτών, γιατί μ΄ αυτό τον τρόπο η συμπεριφορά του συνόλου των πολιτών οδηγεί σε ομαλότερη λειτουργία της αγοράς».

Όπως είπε ακόμη ο υπουργός, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αναμόρφωση της νομοθεσίας για τις καταναλωτικές οργανώσεις, γιατί -όπως τόνισε- «είναι πεποίθησή μας ότι η δύναμη του καταναλωτή, η δύναμη των 11 εκατομμυρίων καταναλωτών στη χώρα μας, είναι το «απόλυτο όπλο», όπως εμείς το ονομάζουμε, για ομαλή λειτουργία της αγοράς, για καλές τιμές, αλλά και για ποιότητα στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα τρόφιμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα