Στήριγμα στις τράπεζες βρίσκει το Χ.Α.

Πετρελαϊκή ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 14:56
UPD:14:59
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι τράπεζες έχουν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ρόλο πρωταγωνιστή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη, που πάντως παρουσιάζει περιορισμένα μόνο κέρδη. Στήριγμα προσφέρει και το θετικό κλίμα ανά την Ευρώπη, όπου οι μετοχές κινούνται σε υψηλά εννέα εβδομάδων με «οδηγό» μεταλλευτικές και πετρελαϊκές βιομηχανίες. 

Ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0,23% στις 648,67 μονάδες στις 14:47 ώρα Ελλάδος, με τον τζίρο να κινείται λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης εξασφαλίζει κέρδη της τάξης του 2,5%. Με άνοδο περίπου 1,4% ακολουθούν οι κλάδοι βιομηχανικών προϊόντων και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας. Στον αντίποδα (και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια) πτώση άνω του 1% παρουσιάζει ο κλάδος πετρελαίου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,9%, με τους κλάδους πετρελαίου και πρώτων υλών να καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Τα ισχυρά αποτελέσματα των πετρελαιοβιομηχανιών και το ράλι των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. 

Ξεχωρίζουν οι βρετανικές μετοχές, με τον δείκτη FTSE 100 να ενισχύεται 1,4%, λαμβάνοντας ώθηση και από την υποτίμηση της στερλίνας. Κέρδη περίπου 1% παρουσιάζουν ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ με άνοδο 0,6% ακολουθεί ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα