Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 09:35
UPD:10:14

Praxis Securities: «Συνέχιση του θετικού κλίματος αναμένεται και κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφενός λόγω του θετικού κλεισίματος των κυριοτέρων κεφαλαιαγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και αφετέρου λόγω των εξελίξεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με την πιθανότητα απορρόφησης της Cosmote από τον ΟΤΕ να είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατή».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε σταθεροποιητική εικόνα με τις μετοχές του ΟΤΕ και Cosmote να πρωταγωνιστούν. Ο όγκος συναλλαγών δεν ήταν ικανοποιητικός και η νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές θα δημιουργήσει ενδεχομένως πιέσεις και στην ελληνική αγορά. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι ελλιπής λόγω του Πάσχα των καθολικών και ενόψει και του δικού μας Πάσχα χρειάζονται σημαντικές ειδήσεις να αναζωογονήσουν την αγορά».

Aspis Securities: «Η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις διεθνείς αγορές σήμερα. Θεωρούμε πιθανό ότι η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει πορεία ανάλογη με αυτή των διεθνών αγορών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές του ΟΤΕ, της CosmOTE και της Intracom».

Fortius Finance: «Δύσκολη φαντάζει η υποχώρηση του ΓΔ στην τρέχουσα φάση, καθώς στις θετικές εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζών προστέθηκε και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, μετά τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών της Cosmote στον ΟΤΕ και τη φημολογία περί κατάθεσης βελτιωμένης προσφοράς της Lannet για την μη εισηγμένη Telepassport.

»Υπέρ της διατήρησης του θετικού κλίματος συνηγορεί και η αύξηση των θέσεων των ξένων επενδυτών στο ΧΑ το Μάρτιο σε όλες τις κατηγορίες κεφαλαιοποίησης και συνολικά. Τα σημαντικά καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Alcoa πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουν το θετικό κλίμα στο εξωτερικό.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και τραπεζών να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Από τεχνικής απόψεως ως επόμενο σημείο αναφοράς για το FTSE/ASE-20 ορίζεται η αντίσταση των 2.380 μονάδων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα