Ενδιαφέρον ΟΤΕ, ΕΛΠΕ για Mobtel και Serbian Oil Industry

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 09:41

Σοβαρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της συνεργασίας με επιχειρήσεις της Σερβίας εκδήλωσε σημαντικός αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας της Σερβίας, κ. Predrag Bubalo, σε συνεδρίαση του Ελληνο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ο κ. Bubalo επεσήμανε πως εκπρόσωποι ελληνικών τραπεζών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του τραπεζικού τομέα της Σερβίας, ενώ ο ΟΤΕ και η Ελληνικά Πετρέλαια επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobtel και της εταιρείας πετρελαιοειδών Serbian Oil Industry αντίστοιχα.

Μέρος των ελληνικών εταιρειών έχει ήδη συγκεκριμένες ιδέες και κατευθύνσεις δράσης για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στη σερβική αγορά, όπως για παράδειγμα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία έχει υποβάλει την υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της Vojvodjanska Banka, ενώ μία σειρά άλλες εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις στον ασφαλιστικό και τουριστικό κλάδο της Σερβίας, υπογράμμισε ο κ. Bubalo.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ
  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα