Πετραλιά: Η Ελλάδα και πάλι στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 18:20

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επανατοποθέτησαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής διάσκεψης που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του συντονιστή, η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 13%, ενώ τα έσοδα από όλες τις πτυχές του τουριστικού τομέα αποτελούν το 18% του ΑΕΠ και το 10% της συνολικής αύξησης στον τομέα της εργασίας.

Ταυτόχρονα, επισήμανε την κατασκευή -λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων- νέων οδικών αρτηριών, αεροδρομίου, μετρό κ.ά., ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας από αποκλειστικά προορισμό θερινών διακοπών, σε χώρα που μπορεί να προσφέρει φιλοξενία και να καλύψει σωρεία άλλων δραστηριοτήτων καθόλη την διάρκεια του χρόνου, κάτι που όπως είπε, έχει αρχίσει να γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε το παράδειγμα του θρησκευτικού τουρισμού που, όπως είπε, παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η Ελλάδα προσεγγίζει τον τουρισμό με επαγγελματισμό, καθώς αποτελεί πηγή σημαντικών εσόδων, και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αποτελεσματικότερη προώθηση των τουριστικών προϊόντων. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι συχνά παρατηρούνται προβλήματα στον συντονισμό των πολλών υπουργείων που εμπλέκονται σε όλες τις πτυχές της τουριστικής αγοράς.

Σημείωσε επίσης ότι η διαφημιστική εκστρατεία στο εξωτερικό πρέπει να είναι συγκεκριμένη για την κάθε αγορά. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στην κινεζική αγορά η Ελλάδα δεν πρέπει να προβάλει τον ήλιο και την θάλασσα, αλλά τον πολιτισμό.

Στη διάσκεψη συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έφθασε στην αμερικανική πρωτεύουσα αργά χθες το βράδυ και θα μιλήσει αύριο. Παρόντες επίσης Αμερικανοί και ξένοι υπουργοί, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξετάζουν τις παγκόσμιες τουριστικές εξελίξεις. Η κα Πετραλιά θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τουρισμό στη μεταολυμπιακή Ελλάδα» και θα παρευρεθεί σε δεξίωση της "Washington Post" για τους συνέδρους της τουριστικής διάσκεψης.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία χθες συζήτησε τις δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, ολοκληρώνει την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον αύριο μετά το πέρας και της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα