Σταθερά κοντά στα υψηλότερα επτά μηνών το αργό

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 07:55

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επτά μηνών διαπραγματεύθηκε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι προμήθειες από το Ιράν, την τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ενδέχεται να διαταραχθούν από την αντιπαράθεση στο θέμα του πυρηνικού της προγράμματος.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσε άνοδο 3 σεντς, φθάνοντας στα 69,01 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:56 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Σήμερα, οι τιμές του μαύρου χρυσού είναι 33% υψηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες, τα συμβόλαια του Μαΐου σημείωσαν άνοδο 24 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 68,98 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης χθες το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα 69,45 δολ. το βαρέλι, μόλις 2 δολ. πιο κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι στα οποία αναρριχήθηκε στις 30 Αυγούστου μετά το πέρασμα του τυφώνα Katrina από τον Κόλπο του Μεξικό και τις ζημίες που προκάλεσε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Μαΐου, διαπραγματεύθηκε στα 2,0574 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την άνοδο της τιμής της κατά 2,3% χθες, στα 2,0544 δολ. το γαλόνι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα