Boeing: 20 επιπλέον παραγγελίες αεροσκαφών στην Κίνα

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 08:13

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ για επιπλέον 20 αεροσκάφη επιδιώκει να κλείσει φέτος με τις αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευάστρια επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο, Boeing Co., σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην εν λόγω αγορά, έναντι της Airbus SAS.

Η Boeing στοχεύει να κλείσει παραγγελίες για 120 αεροσκάφη φέτος στην Κίνα. Από αυτές, οι 80 υπεγράφησαν χθες και οι 20 κλείστηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας στην Κίνα, Rob Laird.

Η Boeing ηγείται της Airbus στην αγορά της Κίνας και καλύπτει τη ζήτηση για νέα αεροσκάφη, καθώς οι εταιρείες επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους και αντικαθιστούν τα αεροπλάνα τους με νέα για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας, ενδέχεται να αγοράσουν 2.612 νέα αεροσκάφη, αξίας 214 δισ. δολ. έως το 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Boeing, τον Ιούνιο του 2005.

Επίσης η Boeing επιθυμεί να πουλήσει το μοντέλο της 777 στην Κίνα, όπως είπε σήμερα ο Laird. Το 777-200LR, μπορεί να μεταφέρει 301 επιβάτες διανύοντας 0,420 ναυτικά μίλια χωρίς σταθμό από το Τόκυο στο Σαντιάγκο των ΗΠΑ.

«Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας αναπτύσσονται σε μακρινούς προορισμούς, θα αυξηθεί η ζήτηση για το εν λόγω αεροσκάφος», είπε ο Laird, συμπληρώνοντας: «Βρισκόμαστε στο στάδιο των συνομιλιών με κάποιες αεροπορικές εταιρείες για το Boeing 777 και η εξέλιξη είναι θετική».

Η Boeing, πούλησε το πρώτο της αεροσκάφος στην Κίνα το 1972, 13 χρόνια πριν από την Airbus. Η Boeing έχει κατασκευάσει περίπου το 63% των 868 που πετούσαν στη χώρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Η China Aviation Supplies Import & Export Corp., μια εταιρεία που διοικείται από το κινεζικό κράτος, ουσία κάνει παραγγελίες αεροσκαφών χονδρικώς πριν τις καταμερίσει στις κρατικές αεροπορικές εταιρείες της Κίνας.

Η Airbus έκλεισε μία παραγγελία για 150 αεροπλάνα τύπου Α320 τον Δεκέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα