Bausch & Lomb: Αποσύρθηκε το καθαριστικό φακών επαφής ReNu

Υποπτο για πρόκληση μόλυνσης του ματιού που οδηγεί σε τύφλωση
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 08:37
UPD:08:58

ΣΤΗΝ απόσυρση του καθαριστικού υγρού φακών επαφής της Bausch & Lomb Inc. από τα ράφια τους σε ολόκληρη την Αμερική προχωρούν τα καταστήματα, καθώς το προϊόν συνδέεται με μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc., της Walgreen Co. και της Rite Aid Corp., έδωσαν χθες εντολή για την παύση της πώλησης του καθαριστικού φακών επαφής ReNu με MoistureLoc της Bausch & Lomb. Η εταιρεία, ανέστειλε τις φορτώσεις του προϊόντος. Τα κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης, είπαν ότι εξετάζουν 109 περιπτώσεις με κερατίτιδα.

Η Bausch & Lomb, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών, αρνήθηκε να μιλήσει για το προϊόν. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Ron Zarrella, στις 8:30 π.μ., ώρα Ν. Υόρκης, θα μιλήσει για το θέμα. Οι γιατροί, υπογραμμίζουν, ότι δεν ξέρουν τι να πουν στα 30 εκατ. Αμερικανούς που φορούν φακούς επαφής και επεσήμαναν ότι ανησυχούν ότι ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι θα επιδράσει στην διάδοση της μόλυνσης.

Η Bausch & Lomb, η ηλικίας 153 ετών εταιρεία παραγωγής οπτικών, πραγματοποιεί το 23% των πωλήσεών της από τα προϊόντα φροντίδας φακών επαφής. Το 2004 τα έσοδά της ήταν 2,2 δισ. δολάρια. Το καθαριστικό φακών επαφής ReNu με MoistureLoc πραγματοποίησε το 2005 πωλήσεις 45 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν απώλειες 8,41 δολ., ποσοστό 15%, φθάνοντας στα 49,03 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, μετά την υποχώρησή τους έως τα 45,50 δολ. η μία. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τις 24 Αυγούστου του 2000, όταν οι μετοχές είχαν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 36%. Χθες, οικονομικοί αναλυτές της First Albany Corp., της Robert W. Baird & Co., της Piper Jaffray & Co. και της J.P. Morgan, αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τη μετοχή της εταιρείας.

Από τις 30 περιπτώσεις μόλυνσης του ματιού που εξετάστηκαν μέχρι στιγμής οι 26 αφορούσαν χρήστες φακών επαφής που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα ReNu της Bausch & Lomb, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 10 Απριλίου. Δύο από τους ασθενείς δεν φορούν φακούς επαφής και δύο δεν θυμόντουσαν το προϊόν με το οποίο τους καθάριζαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα