Seven & I: 728 εκατ. δολ. για την Millennium Retailing

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 09:34

ΠΟΣΟΝ περίπου 86 δισ. γιέν(728 εκατ. δολ.) σε μετοχές θα καταβάλει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας, Seven & I Holdings Co., για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των πολυκαταστημάτων της, κάτι που αντικατοπτρίζει την χθεσινή εμπορική συναλλαγή εξαγοράς αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η Seven & I θα καταβάλει 0,61 των μετοχών της για κάθε μία μετοχή που δεν κατέχει στην Millennium Retailing Inc., τη διαχειρίστρια των καταστημάτων της Seibu και Sogo, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία, είπε χθες, ότι θα πληρώσει 148 δισ. γιέν σε μετοχές για το 69% της York-Benimaru Co., που δεν κατέχει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κέρδη της Seven & I προβλέπεται να αυξηθούν 71%, στα 150 δισ. γιέν τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, σε πωλήσεις ύψους 5,2 τρισ. γιέν. Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στις 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε κέρδη 3,59 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο σε πωλήσεις 90,1 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Seven & I διαπραγματεύθηκαν 1,7% χαμηλότερα, φθάνοντας στα 4.760 γιέν η μία στις 2:44 μ.μ. στο Τόκυο. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 54,2 δισ. δολ. λιγότερη από το 1/3 της αξίας της Wal-Mart, που έχει στην κυριότητά της τα καταστήματα Seiyu στην Ιαπωνία.

Οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία μειώθηκαν 1,7% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ενωση Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ της Ιαπωνίας στο Τόκυο. Οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων αυξήθηκαν 0,5% τον μήνα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ενωση Πολυκαταστημάτων της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα