GE: Εσοδα ανάλογα με τα αντίστοιχα των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 09:50

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ανάλογες αυτών που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι θα πραγματοποιήσει έως το 2008 στο εξωτερικό η General Electric Co., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο, καθώς προμηθεύει με περισσότερες τουρμπίνες και μηχανές αεροσκαφών την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

«Οι πωλήσεις της εταιρείας στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, δεν μας επιτρέπουν να έχουμε τον απαιτούμενο ρυθμό ανάπτυξης», ανέφερε ο Nani Beccalli, 56 ετών, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του σκέλους GE International της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη Τζακάρτα, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να μπούμε σε αυτές τις χώρες που θα μας επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη».

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της μητρικής General Electric, Jeffrey Immelt, επιθυμεί να διατηρήσει την ανάπτυξη των κερδών πλέον του 10% φέτος, με την κατασκευή μονάδων, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος ενεργείας και προϊόντων προσωπικής φροντίδας που πουλούν στις αναδυόμενες αγορές. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μέσον όρο 1% τα δύο τελευταία χρόνια, έναντι αύξησης 11% στις χώρες του Ειρηνικού.

Οι ΗΠΑ, αποτέλεσαν πέρυσι το 52% των συνολικών πωλήσεων ύψους 150 δισ. δολ., της εταιρείας στις ΗΠΑ. Η Ευρώπη συνέβαλε κατά 25% και οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού κατά 11%.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν λιγότερο από 1%, σημειώνοντας τη μικρότερη ανάπτυξη από τα 2005, καθώς η εταιρεία εξήλθε της δραστηριότητας των ασφαλειών. Για το σύνολο του 2005, εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων τις οποίες πούλησε η General Electric, τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα