Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 10:10
UPD:10:50

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Διατηρούμε τη θετική μας τοποθέτηση για το χρηματιστήριο από άποψη των θεμελιωδών, ωστόσο, αναμένουμε να επικρατήσει κάποια σταθεροποίηση βραχυπρόθεσμα με τους επενδυτές να αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου πριν αποφασίσουν την επόμενή τους κίνηση».

Fortius Finance: «Η επιφυλακτικότητα των ξένων κυρίως επενδυτών, λόγω πετρελαίου και της επικείμενης αργίας του Πάσχα των Καθολικών αποτυπώθηκε μέσω ρευστοποιήσεων στο ΧΑ, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλεται το θετικό κλίμα που επικρατεί και το οποίο έχει οδηγήσει το ΓΔ σε υψηλά 67 μηνών.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε αρχικά την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με την ανάκαμψη της ζήτησης σε χαμηλότερα επίπεδα να καθορίζει το εύρος της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως, η περιοχή στήριξης βρίσκεται μεταξύ των 2.291 και 2.301 μονάδων για το FTSE/ASE-20».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά στην πλειοψηφίας της πραγματοποίησε ζημιές με εξαίρεση της μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 40 που κινήθηκε θετικά. Το διεθνές ασταθές χρηματιστηριακό τοπίο σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις για ρευστοποιήσεις και αποκομίσεις κερδών. Η αλλαγή τάσης στα διεθνή χρηματιστήρια θα επιφέρει αντίστοιχες αλλαγές και στο Χ.Α».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα