Daimler: Kερδοφορία το 2006 από το σκέλος Mercedes

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 11:00

ΒΕΛΤΙΩΣΗ της κερδοφορίας εκτιμά ότι θα εμφανίσει φέτος η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο DaimlerChrysler AG, αποτέλεσμα της μείωσης των θέσεων εργασίας στο τμήμα κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Mercedes, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Dieter Zetsche.

«Εχουμε θέσει ρεαλιστικούς στόχους για να επιτύχουμε με βάση τις προβλέψεις», είπε ο Zetsche κατά την ομιλία του που θα εκφωνήσει σήμερα στην ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων στο Βερολίνο. Η εταιρεία είπε, ότι θα ανακοινώσει λεπτομερείς προβλέψεις στις 27 Απριλίου, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης.

Ο Zetsche, 52 ετών, που αντικατέστησε τον Juergen Schrempp στην θέση του επικεφαλής της DaimlerChrysler τον Ιανουάριο, έχει ανακοινώσει περίπου 15.000 απολύσεις και τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της εταιρείας από τη Στουτγάρδη σε εργοστάσιο άλλη πόλης. Επίσης η Daimler, πουλά μερίδιό που κατέχει στην Airbus SAS αξίας 2 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολ.) στην κύρια μέτοχό της European Aeronautic, Defence & Space Co. και σταματά την λειτουργία του σκέλους κατασκευής των Smart με τις τέσσερις πόρτες, προκειμένου να μειώσει το κόστος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο, σχεδιάζει να διατηρήσει μεγάλο μερίδιο στην EADS τουλάχιστον 15%, σύμφωνα με τον Zetsche. Η εταιρεία θα επιδιώξει να δημιουργήσει ισορροπία μεταξύ των γαλλικών και γερμανικών μεριδίων στην περίπτωση που μειώσει το μερίδιό της στο 15%, πρόσθεσε.

Πέρυσι, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 15%, φθόνοντας στα 2,85 δισ. ευρώ και τα έσοδα κατά 5,4%, φθάνοντας στα 149,8 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ζητά από τους μετόχους να εγκρίνουν μέρισμα 1,50 ευρώ ανά μετοχή, αμετάβλητο από το μέρισμα που διένειμε το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα