Citi: Μειώνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 16:26
UPD:16:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απομάκρυνση του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών «βλέπει» η Citi, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε σημείωμά της, η αμερικανική τράπεζα κάνει λόγο για νίκη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρατηρώντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τις ψήφους οκτώ ακόμη βουλευτών, προκειμένου η Συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί με 153 ψήφους.

H Citi σχολιάζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει μία διπλωματική διαμάχη 30 ετών μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, η οποία στεκόταν εμπόδιο στην ένταξη της βαλκανικής χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Κατά τη Citi, η Συμφωνία των Πρεσπών θα έπρεπε να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα στα μάτια της Ε.Ε., στην αρχή ενός κρίσιμου έτους τόσο για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, όσο και για τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν πριν από τον Οκτώβριο.

Η αμερικανική τράπεζα τονίζει εξάλλου ότι ο Πρωθυπουργός «επέζησε» λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης και κερδίζοντας την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε μια ένδειξη πολιτικής δύναμης και παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εξακολουθεί να αντιτίθεται στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα