Εμπόριο και τράπεζες οδηγούν το Χ.Α. πάνω από τις 635 μονάδες

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 11:45
UPD:11:49
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με δυναμική ανάκαμψη των τραπεζών, αλλά και του κλάδου εμπορίου ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται σε θετικό έδαφος, αν και με περιορισμένα κέρδη. Το βασικό χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης- προς το παρόν τουλάχιστον- είναι, ωστόσο, ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών, με την αξία του κοντά στα 4,5 εκατ. ευρώ στις 11:39 π.μ.. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,56% στις 635,88 μονάδες. Ο δείκτης εμπορίου ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 4,5%, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μένουν σταθερά και οι τράπεζες, με τον δείκτης τους στο +2,1%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των δεικτών του Χ.Α. κινείται σε θετικό έδαφος. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι ο κλάδος των κατασκευών, που παρουσιάζει ελαφρά μόνο πτώση και εκείνος των χημικών, με απώλειες σχεδόν 0,9%. 

Τις ελληνικές μετοχές στηρίζει και το θετικό κλίμα, που επικρατεί σήμερα, συνολικά στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να αφήνουν για λίγο κατά μέρος τις έντονες ανησυχίες για την επιβράδυνση της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας και να εστιάζουν σε ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα