Ομόλογα: Νέα μικρή πτώση για την απόδοση του 10ετους

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 11:27
UPD:11:27
REUTERS/JOHN SIBLEY

Συνεχίζεται για δέυτερη ημέρα η σταδιακή πτώση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα, ενώ εικόνα σταθεροποίησης έχουμε συνολικά στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης, που πλέον ποντάρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει σήμερα πτώση 0,43% ή δύο μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 4,13%. Τον τελευταίο μήνα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20 μονάδες βάσης, γεγονός που σε συνδυασμό με τις άκρως επιτυχημένες εκδόσεις χρέους από Ιταλία και Ισπανία έχει γεννήσει προσδοκίες για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση ενός ομολόγου πενταετούς διάρκειας.

Το εάν τελικά αυτή θα έρθει μέσα στον Ιανουάριο ή θα μετατεθεί για τον επόμενο μήνα θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το διεθνές κλίμα, αλλά πρωτίστως από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.  

Την ίδια ώρα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου παραμένει σταθερή στο 0,18%, ενώ αμετάβλητη στο 0,58% είναι και εκείνη του αντίστοιχου γαλλικού. Πτώση τριών μονάδων βάσης στο 1,21% έχουμε για την απόδοση του δεκαετούς της Ισπανίας, ενώ κατά δύο μονάδες, στο 1,58% υποχωρεί και εκείνη του πορτογαλικού δεκαετούς ομολόγου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα