Sony Ericsson: Τριπλάσια κέρδη από τα κινητά με μουσική

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 11:02

YΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, αποτέλεσμα της ζήτησης για τηλέφωνα που φέρουν χαρακτηριστικά αναπαραγωγής μουσικής και φωτογραφικές μηχανές.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 109 εκατ. ευρώ (132 εκατ. δολ.) από 32 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του joint venture της Sony Corp. και της Ericsson AB. Οι πωλήσεις, αυξήθηκαν 55%, φθάνοντας στο 1,99 δισ. ευρώ, από 1,29 δισ. ευρώ.

Η Sony Ericsson καλύπτει τις ανεπτυγμένες αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με πιο ακριβά κινητά, όπως αυτά που χρησιμοποιούν τα ακουστικά της Sony του μοντέλου με το Walkman. Η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, είπε, ότι πουλά περισσότερα τηλέφωνα με φωτογραφικές μηχανές και με μουσική, με αποτέλεσα οι τιμές να υπερβούν τις προβλέψεις το πρώτο τρίμηνο. Η Nokia, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 20 Απρίλιου.

Τα προ φόρων κέρδη της Sony Ericsson αυξήθηκαν στα 151 εκατ. ευρώ από 70 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, προέβλεπαν ότι τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας θα ήταν 134 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις 1,86 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές δεν έκαναν πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας.

Η Sony Ericsson εξήγαγε το τρίμηνο 13,3 εκατ. κινητά τηλέφωνα, 41% περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Η μέση τιμή πώλησης, αυξήθηκε 9,3%, στα 149,8 ευρώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και 4,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο μέσος όρος της τιμής πώλησης προήλθε από τη διαίρεση των εσόδων με τον αριθμό των τηλεφώνων που εξήχθησαν.

Η Nokia είπε αυτήν την εβδομάδα ότι ο μέσος όρος της τιμής πώλησης ήταν 103 ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Διεθνώς οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων υπερέβησαν τα 900 εκατ., σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ericsson, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 10% έναντι του προηγούμενου έτους των 780 εκατ. κινητών τηλεφώνων.

Οι μέτοχοι του venture, αποφάσισαν να διανείμουν συνολικά μερίσματα 247 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα