TietoEnator: Μεγάλη πτώση των μετοχών, μετά τις χαμηλότερες πωλήσεις

Από τις προβλέψεις της διοίκησης
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 12:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της TietoEnator Oyj, τα μέγιστα μέσα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Σκανδιναβίας, ότι το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις και τα κέρδη της διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων της διοίκησής της.

Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στη Φινλανδία, υποχώρησαν έως 3,42 ευρώ, ποσοστό 11%, φθάνοντας στα 26,70 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 27,55 ευρώ η μία στις 11:22 π.μ. στο Ελσίνκι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της TietoEnator, να διαμορφωθεί στα περίπου 2,17 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολ.).

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη, διαμορφώθηκαν στα 30 εκατ. ευρώ, περίπου στο 7% των πωλήσεων και δεν κυμάνθηκαν στο 8% έως 11% όπως προέβλεπε η εταιρεία, σύμφωνα με την σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Ελσίνκι.

Το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας, με επικεφαλής τον Pentti Heikkinen, αυξήθηκαν περίπου 8% στα 440 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένων των εξαγορών, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3%, έναντι της πρόβλεψης για αύξηση τουλάχιστον 4%.

Η εταιρεία, που δημιουργήθηκε το 1999 μέσω της συγχώνευσης της φινλανδικής Tieto Oyj και της σουηδικής Enator AB, είπε ότι είχε κόστος 12 εκατ. ευρώ, το οποίο σχετιζόταν με κάποια έργα που δεν απέδωσαν, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του τμήματος επικοινωνιών και μέσων, του μεγαλύτερου τμήματος της εταιρείας.

Στις 2 Φεβρουαρίου, η εταιρεία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της το 2006 θα αυξηθούν από 8% έως 12%. Λεπτομερή αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, καθώς και τις προοπτικές για το σύνολο του 2006, θα ανακοινώσει στις 27 Απριλίου.

Το 2004, αγόρασε την γερμανική S.E.S.A. AG για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην έρευνα των τηλεπικοινωνιών στην Κεντρική Ευρώπη. Πέρυσι, αγόρασε την AttentiV Systems Group Plc στη Βρετανία, για να επεκταθεί στην αγορά του λογισμικού οικονομικών υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα