Samsung: 26% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 07:02

ΑΥΞΗΣΗ 26% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής chip και κινητών τηλεφώνων της Ασίας, Samsung Electronics Co., αποτέλεσμα των κερδών των θυγατρικών της στο εξωτερικό. Χαμηλότερα ήταν τα λειτουργικά κέρδη μετά τη μείωση της τιμής των προϊόντων.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 26%, φθάνοντας στο 1,9 τρισ. ουόν (1,97 δισ. δολ.) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όταν το σκέλος των πιστωτικών καρτών της εταιρείας, αφαίρεσε 700 δισ. ουόν από τα κέρδη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της νοτιο-κορεατικής εταιρείας. Τα λειτουργικά κέρδη, που δεν περιλαμβάνουν τα έκτακτα έξοδα, υποχώρησαν 25%, στο 1,6 τρισ. ουόν.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 14 τρισ. ουόν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών, η Samsung προβλεπόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 1,8 τρισ. ουόν. Η εταιρεία είπε σήμερα, ότι η μείωση των τιμών σε συνδυασμό με τις δυσμενείς ισοτιμίες, περιόρισαν την ανάπτυξη των κερδών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung μετά την ανακοίνωση. Σημείωσαν άνοδο έως 4,1%, φθάνοντας στα 664.000 ουόν στη Σεούλ, ενώ προσφάτως διαπραγματεύθηκαν 1,7% υψηλότερα.

Τέλος η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων κοινών μετοχών, αξίας 1,66 τρισ. ουόν, και στην αγορά προνομιούχων, αξίας 199 δισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα