Ανοδικά κινείται ο χρυσός στην Ασία

Καθώς η άνοδος του πετρελαίου αυξάνει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, τονώνοντας την εικόνα του μετάλλου, ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου και της βενζίνης στο Τόκυο κινήθηκαν ανοδικά, καθώς ανησυχία επικρατεί για τις προμήθειες από το Ιράν, την τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, που υπάρχει περίπτωση να διαταραχθούν από την αντιπαράθεση για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Το πετρέλαιο φέτος έχει σημειώσει άνοδο 11% στη Ν. Υόρκη, αποτέλεσμα του προβλήματος με το Ιράν και των επιθέσεων στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 2,13 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 598,60 δολ. η ουγγιά. Στις 10:26 π.μ. στο Τόκυο, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 598,50 δολ. η ουγγιά. Ο χρυσός για παράδοση τον Ιούνιο υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στα 600,10 δολ. η ουγγιά στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) κατά το χθεσινό κλείσιμο.

Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, σημείωσε άνοδο έως 620 γιέν, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 49.040 γιέν το χιλιόλιτρο (65,73 δολ. το βαρέλι) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο, τη μεγαλύτερη αγορά ενεργείας της Ασίας. Τα συμβόλαια του μαύρου χρυσού στις 10:23 π.μ., τοπική ώρα, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στα 48.650 γιέν το χιλιόλιτρο.

Κλειστές είναι οι αγορές σε Nymex και Comex, καθώς σήμερα, είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα