Μία η προσφορά για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 21:04
UPD:21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Μία προσφορά δέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η KPMG, που εχει αναλάβει για λογαριασμό της Alpha Bank να προχωρήσει τη διαδικασία του άρθρου 106 για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία που κατέθεσε την προσφορά είναι η Interem, σε συνεργασία με τo επενδυτικό κεφάλαιο Blackhawk. Το σχήμα αυτό φαίνεται να εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Μπρεγιάνος στην Αθήνα.

Στην πρόταση περιλαμβάνονται επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει αποπληρωμές ύψους 90 εκατ. ευρώ για τις οφειλές της εταιρείας, εθελούσια για μερίδα των εργαζομένων, αλλά και η κατασκευή δύο τορπιλακάτων.

Σημειώνεται ότι τα ναυπηγεία έχουν οφειλές άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η Onex του Πάνου Ξενοκώστα δεν κατέθεσε τελικά προσφορά, παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον της για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ έχει ήδη πάρει τα Ναυπηγεια Σύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα ναυπηγεία, αλλά δεν συμμετείχε, έχοντας εκφράσει αναλυτικά τους προβληματισμούς της για τη διαδικασία, και εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα