Λαγκάρντ: Κίνδυνος μεγαλύτερης επιβράδυνσης στην παγκόσμια ανάπτυξη

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 15:50
UPD:19:48
REUTERS/ARND WIEGMANN

Προειδοποίηση πως έχει αυξηθεί ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης επιβράδυνσης στην παγκόσμια ανάπτυξη, παρόλο που δεν προβλέπεται άμεσα ύφεση, απηύθυνε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, αφού το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 και το 2020, η κ. Λαγκάρντ προέτρεψε τους φορείς χάραξης της πολιτικής να αντιμετωπίσουν τα τρωτά σημεία της οικονομίας, ιδιαίτερα μέσω της μείωσης του υψηλού κρατικού χρέους.

Σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις του ΔΝΤ, ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 εκτιμάται στο 3,7%, όπως και στις προβλέψεις του περασμένου Οκτωβρίου, παρά τις ασθενέστερες επιδόσεις ορισμένων οικονομιών, κυρίως της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο ρυθμός αυτός προβλέπεται, ωστόσο, να επιβραδυνθεί στο 3,5% το 2019, πριν αυξηθεί ελαφρά στο 3,6% το 2020 - χαμηλότερος κατά 0,2 και 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας, αντίστοιχα, σε σχέση με τις προβλέψεις του περασμένου Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα