Willcom: Σχέδια πώλησης μετοχών αξίας 843 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 09:56

ΣΤΗΝ πρόσληψη της Daiwa Securities SMBC Co., για τη διαχείριση δημόσιας εγγραφής ύψους έως 100 δισ. γιέν (843 εκατ. δολ.), προχώρησε η Willcom Inc., η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που ανήκει στην Carlyle Group Inc., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Willcom, παλαιότερα γνωστή ως DDI Pocket Inc., βρίσκεται στο στάδιο επιλογής και άλλης τράπεζας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από μια επίσημη ανακοίνωση. Ο επόμενος κύκλος των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τραπεζών, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο οίκος επενδύσεων Carlyle και άλλοι μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης της Kyocera Corp. και της KDDI Corp., θα πουλήσουν μέρος των μεριδίων τους στην Willcom. Η Carlyle και η Kyocera, απέκτησαν περίπου το 90% της DDI Pocket, αντί ποσού 220 δισ. γιέν (1,9 δισ. δολ.) πριν από δύο χρόνια. Η Wilcom, ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση νέων μετοχών για να χρηματοδοτήσει αυτήν την επένδυση, σύμφωνα με τις ίδιες, πληροφορίες, που ανέφεραν, ότι η πώληση θα γίνει φέτος.

Η Carlyle, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, κατέχει το 60% της Willcom, η οποία προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας διαφορετική τεχνολογία από αυτήν που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία προσελκύει συνδρομητές με την προσφορά μοντέλων που χρησιμοποιούν το λογισμικό Windows της Microsoft, σε συνδυασμό με την μείωση των τιμών, κάτω των αντίστοιχων που προσφέρει η NTT DoCoMo Inc. και η μέτοχός της KDDI.

H Willcom εμφάνισε ζημίες 9,2 δισ. γιέν τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2005. Αυτές, διευρύνθηκαν στα 14,6 δισ. γιέν το εξάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Χθες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Yoshitaka Ohdan, είπε ότι η εταιρεία σκέφτεται το θέμα μιας δημόσιας εγγραφής, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Nikkei Business Publications Inc., το οποίο ανέφερε ότι η Willcom ψάχνει να βρει ντόπιες και ξένες τράπεζες για να διαχειριστούν τη δημόσια εγγραφή. Η Willcom σκοπεύει να πουλήσει μετοχές το νωρίτερο το 2008, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα