BNP Paribas: Περαιτέρω επέκταση στις ΗΠΑ με εξαγορές

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Baudouin Prot
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 10:25

ΕΞΑΓΟΡΕΣ ενδέχεται να επιδιώξει στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, BNP Paribas SA, προκειμένου να επεκταθεί σε μία αγορά που αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από την αγορά της Γαλλίας, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της δανείστριας, Baudouin Prot.

Η BNP, που έχει 739 καταστήματα τραπεζών και περίπου 4,2 εκατομμύρια λογαριασμούς σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια και της Χαβάη, θα σκεφθεί να προχωρήσει σε εξαγορές στις δυτικές ΗΠΑ, μέσω του σκέλους της που εδρεύει στη Χονολουλού, BancWest Corp., σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο Prot στο Παρίσι, στις 10 Απριλίου.

«Υπάρχουν 2.750 καταστήματα τραπεζών σε αυτό το μέρος του κόσμου και υπάρχει ακόμη δυνατότητα εξαγορών», ανέφερε ο Prot, συμπληρώνοντας: «Το να έχουμε παρουσία στις ΗΠΑ, είναι κάτι το πολύ σημαντικό».

Η BNP Paribas, έχει δαπανήσει περισσότερα από 8,5 δισ. δολ. από το 1999 για την εξαγορά τραπεζών στις ΗΠΑ, όπου η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% πέρυσι, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη της Γαλλίας που ήταν μόλις 1,4%. Η BNP δεν θα κάνει μεγάλες εξαγορές, μέχρι να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση της ιταλικής Banca Nazionale del Lavoro SpA, την οποία συμφώνησε να αγοράσει τον Φεβρουάριο, αντί του ποσού των 9 δισ. ευρώ (11 δισ. δολ.), σύμφωνα με τον Prot.

Τα προ φόρων κέρδη της BancWest το τέταρτο τρίμηνο του 2005, σημείωσαν άνοδο 27%, φθάνοντας στα 224 εκατ. ευρώ, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σκέλος καταναλωτικής πίστης της BNP. Τα κέρδη από τη λιανική τραπεζική στη Γαλλία, αυξήθηκαν 14%. Διεθνώς, η καταναλωτική πίστη της τράπεζας σημείωσε αύξηση 12%.

Ο Prot, που έχει διαχειριστεί 39 εξαγορές αξίας μεγαλύτερης των 19 δισ. δολ. από το 2003 όταν ανέλαβε τη θέση του CEO της BNP Paribas, είπε ότι ενδέχεται να διαθέσει δύο δισ. ευρώ ετησίως για εξαγορές. Επίσης η τράπεζα ενδέχεται να κάνει εξαγορές σε αναδυόμενες αγορές, όπως στη Βραζιλία, την Ινδία και την Κίνα, σύμφωνα με τον ίδιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα