Η κατασκευή 27 σχολείων στην Αττική το πρώτο έργο μέσω ΣΔΙΤ

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 13:51

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας, η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η κατασκευή και συντήρηση 27 σχολείων στο νομό Αττικής είναι το πρώτο έργο που θα πραγματοποιηθεί μέσω των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τα σχολεία αυτά θα κατασκευαστούν πέραν του προγραμματισμού και το ΥΠΕΧΩΔΕ θα διασφαλίσει την ποιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, τα σχολεία θα κατασκευαστούν συντομότερα από ό,τι στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής «σταθμό», καθώς όπως είπε, θα ενισχύσει το ρόλο του κράτους για καλύτερες υποδομές στην οικονομία και την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση και γίνεται πράξη η προσπάθεια δημιουργίας υποδομών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σχολικών κτιρίων, ότι υπάρχει πρόγραμμα τετραετές και ότι μέσω των ΣΔΙΤ θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί κατασκευής των σχολικών κτιρίων.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα