Toll: Ανοδος των μετοχών μετά την αποδοχή εξαγοράς της Patrick

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 08:27

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Toll Holdings Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας μεταφορών της Αυστραλίας, καθώς οι επενδυτές είπαν ότι η εξαγορά ύψους 5,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (4,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) της Patrick Corp. θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους και τη διεύρυνση του ελέγχου μεταφοράς αγαθών σε όλη την ήπειρο.

Στις 14 Απριλίου η Patrick δέχθηκε την αυξημένη προσφορά της Toll των 3 δολ. Αυστραλίας μετρητά και 0,4 μετοχές της Toll για κάθε μία μετοχή της Patrick, αυξάνοντας την τιμή στα 8,26 δολ. Αυστραλίας η μία, με βάση το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας. Σήμερα, οι μετοχές της Toll σημείωσαν άνοδο 9,8%, φθάνοντας στα 14,44 δολ. Αυστραλίας η μία και της Patrick, άνοδο κατά 7,9%, φθάνοντας στα 8,66 δολ. Αυστραλίας η μία.

Αγοράζοντας την Patrick, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων της Αυστραλίας, η Toll προσθέτει, εκτός από το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο μεταφορών, λιμάνια και μία αεροπορική εταιρεία.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Patrick, Chris Corrigan και το διοικητικό συμβούλιο, πρότειναν στους μετόχους, να δεχθούν την προσφορά της Toll, μετά την αύξηση της προσφοράς της δύο φορές, αλλά και να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας, με στόχο τη λήψη έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή αντιτράστ.

Κλειστό ήταν το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας χθες και στις 14 Απριλίου για τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών και σήμερα λειτούργησε για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία του διοικητικού συμβουλίου της Patrick να αποδεχθεί την προσφορά εξαγοράς.

Σύμβουλος της Toll ήταν η Citigroup Inc. και η Carnegie, Wylie & Co. Caliburn Partnership, ήταν σύμβουλος της Patrick.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα