Philips: Αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Αποτέλεσμα της εξαγοράς του σκέλους φωτισμού
Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 08:39

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 37%, αποτέλεσμα της εξαγοράς του σκέλους φωτισμού, σε συνδυασμό με τη ζήτηση ημιαγωγών και τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη τη Royal Philips Electronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης της Ευρώπης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 160 εκατ. ευρώ (196 εκατ. δολ.) ή 13 σεντς ανά μετοχή από 117 εκατ. ευρώ ή 9 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Philips, που εδρεύει στο Αμστερνταμ, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 7,37 δισ. ευρώ από 6,49 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η εταιρεία ολλανδική εταιρεία, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 222,5 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 7,05 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση, έγινε πριν από την έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου. Το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές της Philips, έχουν σημειώσει αύξηση 27%, υπερβαίνοντας την άνοδο 18% του δείκτη του Χρηματιστηρίου του Αμστερνταμ, ΑΕΧ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα