ΧΑΑ: Μάχη για τις 620 μονάδες, στο -4% οι τράπεζες

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 14:02
UPD:14:02
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κάτω από τις 620 μονάδες υποχωρεί σήμερα, Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προσπαθούν να χωνέψουν τα διάφορα σενάρια για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και τις εκτιμήσεις ή και προειδοποιήσεις των ειδικών για το τι οι εξελίξεις σημαίνουν για τις τράπεζες και την οικονομία. 

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών, γεγονός που έχει να κάνει με τους φόβους ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα καθυστερήσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος των κόκκινων δανείων. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,01% λίγο πριν από τις 14:00 μμ. Ανάλογες απώλειες παρουσίασε και στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές ενδεχομένως εντείνει και το σφυροκόπημα στους ιταλικούς τραπεζικούς τίτλους, στον απόηχο πληροφοριών για νέες αυστηρότερες απαιτήσεις της ΕΚΤ σχετικά με την κάλυψη των κόκκινων δανείων. 

Στους υπόλοιπους κλάδους, απώλειες της τάξης του 2,2% παρουσιάζει εκείνος του πετρελαίου, ενώ με πτώση 1,8% ακολουθεί των τηλεπικοινωνιών. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,6% στις 619 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 23 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα