Standard Life: 1,95 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 11:13

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει 1,1 δισ. λίρες στερλίνες (1,95 δισ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή, μετά την απόρριψη πρότασης για συγχώνευση και τις προσφορές για απόκτηση μεριδίων σε αυτή, κάνει Standard Life Assurance Co., η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, που ανήκει σε καταναλωτές.

Η προσφορά, ενδέχεται να αξιολογεί την Standard Life έως 5,5 δισ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία προσεγγίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες από εταιρείες για εξαγορά.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Standard Life, Sandy Crombie, έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, προσέλαβε νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και μείωσε το μερίδιο αγοράς στη βρετανική αγορά, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δημόσια εγγραφή της που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο. Αυτή, θα είναι και η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή ασφαλιστικής εταιρείας από την αντίστοιχη της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας, Friends Provident Plc πριν από πέντε χρόνια, κατά την οποία άντλησε 1,9 δισ. λίρες στερλίνες.

Η Standard Life χρειάζεται τουλάχιστον την έγκριση του 75% των μελών της για να προχωρήσει το σχέδιό της.

Περίπου το ήμισυ των μελών της Standard Life ενδέχεται να εισπράξουν από 500 έως 1.000 λίρες στερλίνες ο κάθε ένας. Οι λεπτομέρειες της πληρωμής εστάλησαν στα 2,4 εκατ. πελάτες της ασφαλιστικής, οι οποίοι θα μπορέσουν να ψηφίσουν για την πρόταση στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα προ φόρων κέρδη το 2005 ήταν 152 εκατ. λίρες, έναντι ζημίας 340 εκατ. λιρών, το 2004, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμβουλοι της Standard Life, είναι η Merrill Lynch & Co. και η UBS AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα