Air China: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών το β' εξάμηνο

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 13:41

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 13%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Air China Ltd., της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Κίνας, καθώς μετέφερε περισσότερους επιβάτες, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του γιουάν. Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων.

Τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν στο 1,8 δισ. γιουάν (224 εκατ. δολ.) από 1,6 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο, με βάση την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, από τα αντίστοιχα του συνόλου της χρήσης τα οποία ανακοίνωση σήμερα η εταιρεία. Το δεύτερο εξάμηνο, οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 14%, φθάνοντας στα 21,4 δισ. γιουάν.

Η Air China, ήταν η μόνη από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, που ήταν κερδοφόρα πέρυσι, αποτέλεσμα των καυσίμων που εξασφάλισε στο εξωτερικό, περισσότερων από την China Southern Airlines Co., την China Eastern Airlines Corp. και άλλες ανταγωνίστριές της. Η επαναξιολόγηση του γιουάν τον Ιούλιο του 2005, βοήθησε τις αεροπορικές εταιρείες, να μειώσουν τα δάνεια που είχαν λάβει για αεροσκάφη και καύσιμα.

Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας, αυξήθηκαν 6,1%, φθάνοντας στα 3,05 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 2 Μαρτίου. Οι μετοχές, αυξήθηκαν 23% φέτος, υπερβαίνοντας την επίδοση των 10 μετοχών που αποτελούν τον δείκτη Bloomberg Asia Pacific Airlines, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος.

Η Air China μετέφερε 15,1 εκατ. επιβάτες το δεύτερο εξάμηνο, μια αύξηση της τάξης του 13%, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίτερα. Ο όγκος των εμπορευμάτων, αυξήθηκε 19%, φθάνοντας στους 420.036 μετρικούς τόνους το δεύτερο εξάμηνο.

Για το σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν λιγότερο του 1%, στα 2,41 δισ. γιουάν από 2,39 δισ. γιουάν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα 38,3 δισ. γιουάν, από τα 33,5 δισ. γιουάν (αναθεωρημένα στοιχεία).

Η China Eastern, η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Κίνας, ανακοίνωσε ζημίες πέρυσι και η China Southern, είπε στις 20 Ιανουαρίου ότι ενδέχεται να εμφανίσει ζημίες για τη χρήση του 2005. Η εταιρεία, ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματά της.

Η τιμή της κηροζίνης για αεροσκάφη, σημείωσε άνοδο έως 77%, φθάνοντας στα 85,36 δολ. το βαρέλι πέρυσι στη Σιγκαπούρη. Σημείωσε άνοδο 2,2%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 85,76 δολ. το βαρέλι χθες, σύμφωνα με την Platts.

Πέρυσι η Air China μετέφερε 27,7 εκατ. επιβάτες, μια αύξηση της τάξης του 13%. Μετέφερε 732.818 τόνους εμπορευμάτων, 10% περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα