Στο κόκκινο υποδέχθηκε το χρηματιστήριο το νέο του «διαζυγίου»- Στο -3,8% ο τραπεζικός δείκτης

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 10:49
UPD:11:35
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου προσπαθούν να χωνέψουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την ΗΔΑΤ. Αν και το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ δεν ήταν έκπληξη, το θολό τοπίο σχετικά με το εάν αυτό θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές ρίχνει τη σκιά του.

Έως τα τέλη της εβδομάδας πάντως θα είναι σαφές ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και όπως σχολίαζαν αναλυτές σε ξένα μέσα η άρση της αβεβαιότητας θα μπορούσε να προσφέρει στήριγμα στις αγορές, που σίγουρα  δεν θέλουν να δουν τη χώρα σε μία παρατεταμένη και δη «τοξική» προεκλογική περίοδο. 

Στις 11:30 π.μ. και με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,8% στις 623 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 3,8%. 

Σταθερή είναι εν πολλοίς η εικόνα των ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να διαμορφώνεται οριακά υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 4,31% (από 4,30%). 

Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η μάχη στη Βουλή έως και την ψηφορία το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και από το πώς θα θελήσει ο Αλέξης Τσίπρας να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα